Last ned ambulanseappen "Hjelp 113"

La ambulansehelikopteret finne deg

ambulanseapp, hjelp-113, Nødapp, ambulansehelikopter på tur
Ved å laste ned denne appen, så er det lett for ambulansehelikopteret å finne deg.

Hjelp 113 er en nødapp i tilfellet du trenger ambulansehelikopter på tur. Ved hjelp av den vil det kunne finne deg.  Med en slik ambulanseapp kan de lett spore deg opp. Alle burde derfor laste den ned. Enten de driver med friluftsliv eller ikke.

Innhold på denne siden:

Tips før du drar på topptur

Norsk luftambulanse snakker om denne ambulanseappen

00:02:02

Start video

Hvordan kan du forberede deg på eventuelle skader på tur, langt fra folk? Jo, før turen laster du ned nødappen Hjelp 113″.  I denne videoen gir Norsk Luftambulanse råd om utstyr og sikkerhet på tur om vinteren. Dette er aktuelt på alle turer, ikke bare på toppturer. Alt dette er grunner til at du trenger å laste ned en slik app.

Last ned en slik nødapp. Bli funnet av et ambulansehelikopter på tur.

Ambulanseappen Hjelp 113" er enkel å bruke - se her

00:09:00

Start video

Mange lurer på om denne appen  er vanskelig å bruke; men det er den slett ikke. Her kommer en kort beskrivelse på hvordan du bruker den.

Et eksempel på når du trenger en slik nødapp

00:00:49

Start video

Hva i all verden gjør denne bilen der? Videoen er i alle fall et beskrivende eksempel på en situasjon der man trenger en slik ambulanseapp. Egentlig ikke noe seriøs nødsituasjonen kanskje? Uansett viser den nødappen i bruk.

Lenker til sider om denne ambulanseappen

Her kommer du til nedlastingssiden. Du finner også eksempler på når den brukes i virkelige tilfeller. I tillegg, så finner du mye informasjon om den her.

Norsk Luftambulanse svarer på de vanligste spørsmålene om denne appen.

Det kan hende noen trenger en hjertestarter i en nødsituasjon. Oversikt over din nærmeste hjertestarter kan du også finne i appen Hjelp 113.

Telenor forklarer om dekning og nødsituasjoner, batteriets levetid og det meste som alle bør vite om mobilbruk på tur. Anbefales til alle!

I Norge finnes det 20 mobiloperatører fordelt på tre mobilnett: Telenor, Telia og Ice.net. 

Dekningen kan variere, og kartene er ikke 100 % nøyaktig til en hver tid.

Det kan hende du også vil se på Behandling av skader på tur – førstehjelp

Om bruken av ambulanseappen hjelp 113

Hvordan installerer jeg den?

Når du installerer den, så får du som vanlig spørsmål om du tillater tilgang til bilder, meldinger osv. Dette er nødvendig for å se hvor du er mens du er i nødsamtalen. Svar ja på alt dette.

Start appen så snart du har installert den. Pass på at telefonnummeret ditt er registrert. Dette er fordi du skal kunne spores automatisk hvis du en dag trenger et ambulansehelikopter på tur.

Du må oppgi posisjonen din, fordi du kan spores opp hvis ikke nødsentralen mottar den automatisk. Da blir du nemlig bedt om å lese denne opp for dem. Tallene du skal lese opp har du rett foran deg på skjermen. De heter «koordinater», og du finner dem i denne ambulanseappen.

Har du behov for en hjertestarter der du bor?

Det kan hende noen trenger en hjertestarter i en nødsituasjon. Oversikt over din nærmeste hjertestarter kan du også finne i appen Hjelp 113. Les mer om det her: Se her hvor din nærmeste hjertestarter er

Hva med risikoen for skader på tur?

Noen mener at det er farlig hvis du skader deg på tur, fordi det går så seint og få tak i hjelp. Men det er ikke alltid tilfelle, for du kan bruke en nødapp. Vel og merke hvis det er telefondekning i området der du er. Dessuten, så virker ofte nødanrop selv om det ikke er dekning. Sjekk dette på forhånd, og last ned ambulanseappen.

Kan du nok om telefonbruk på tur? Hvis ikke, så kan du laste ned De mobile fjellvettreglene. 

Kan det sammenlignes med faren i trafikken?

Det er mye farligere å ferdes i trafikken enn i naturen. I prosent, så omkommer og skades det flere i trafikken enn på tur i skog og mark hvert år. Hvis flere går på tur, og færre kjører bil – så går det mindre menneskeliv og færre blir skadet.

Hvorfor stiger da antall skader i friluftsliv like vel? Det har nok sammenheng med at kunnskapen om å forholde seg til naturen er synkende. Bedre utstyr og tilgjengelighet gjør også sitt til at flere drar på tur uten nok kunnskap.

Last derfor ned en nødapp før du drar, slik at du kan bli funnet av et ambulansehelikopter på tur. 

Sammendrag om ambulanseappen "hjelp 113"

Man kan selvfølgelig skade seg i skog og mark også. Hvis du gjør det, så er det ingen ambulanse som vet hvor du er.

Det er her en ambulanseapp som «Hjelp 113» kommer inn i bildet. Hvis du installerer den etter beskrivelsen på telefonskjermen, så vil ambulansehelikopteret finne deg.

Ha dette i tankene når du tapper batteriet for strøm på tur. Ta gjerne med et i reserve. Gjerne også en powerbank. Det kan være godt å ha hvis du trenger et ambulansehelikopter på tur.

Alle burde se på de mobile fjellvettreglene. Der gir Telenor en grundig forklaring om mobilbruk på tur.

Og glem nå ikke å laste ned ambulanseappen «Hjelp 113».

Del dette tipset

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Abonner
Få melding
guest
(Vises ikke offentlig)
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x