Corona og hytte - skal du på hytta?

Jeg har ikke angst, og er heller ikke paranoid. Jeg har bare en annen måte å ikke gi fan på. Corona og hytte hører ikke sammen.

corona og hytte, corona

Myndighetene anbefaler å ikke dra på hytta. De sier at hvis dette ikke blir respektert, så kan det komme et forbud. Det er godt mulig at det blir slik.

Et skrekk scenario

Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve dette. Et slags framtidens skrekk scenario. Mange har tatt dette like bagatellmessig som klimaforandringen. Det har vi sett med at så mange har dratt på hyttene sine. Men nå er vi der, og jeg ser nå at folk stiller opp.

Corona og hytte - hva med folkesjelen?

Hytteliv (og turer i naturen) ligger dypt i den Norske folkesjelen. Et eventuelt forbud mot å dra på hytta blir svært vanskelig å takle for mange. Jeg oppfordrer likevel alle hyttefolk til å følge myndighetenes råd. Jeg gjør det selv akkurat nå, og lider hver gang jeg ser opp mot fjellene der hytta ligger. Corona og hytte hører ikke sammen.

Jeg, og mange med meg, vil dit igjen. Men skal vi bli kvitt denne corona-fanskapen slik at dette blir en realitet igjen, så er vi nødt til å følge myndighetenes råd i disse dager. Alle kan på dette tidspunktet dra på hytta som de vil, så lenge den ligger i den kommunen du bor i.

Så, det er opp til hver enkelt. Drar du på hytta, så må du regne med å ikke få så mye hjelp som du kunne ha fått ellers. Når helsevesenet eventuelt blir overbelastet av coronasmittede, så er det ikke sikkert de kan komme å redde deg når du er på hytta, til rett tid.

Behandling av skader på tur – førstehjelp

Tanker om corona

Corona og hytte - hva vi bør gjøre for å kunne dra på hytta igjen

1).
Det er flere menn enn kvinner som blir smittet av corona viruset (FHI). Kan dette komme av at kvinner generelt er flinkere med hygiene og håndvask?

corona og hytte

2).
Visste du at du bør ta av deg gifteringen når du vasker hendene? Virus gjemmer seg under ringen der såpe, gnikking og gnuing ikke kommer til (mintankesmie.no).


3).
Papirhåndklær er det beste på offentlige toaletter for å unngå smitte. Lufttørkere er en bombe for å spre virus og bakterier (forsning.no).


4).
For deg som er medlem av Coop og bruker medlemsappen: Installer appen «Coopay»! Med den kan du betale med telefonen, og du unngår derfor å bruke tastaturet i kassa. På dette tastaturet kan du motta eller videreføre smitte (coop.no). Oppe til venstre i medlemsappen, finner du menyen. Trykk på den, trykk så på «Coopay» og gjør som det står på skjermen. Andre butikker har sikker lignende løsninger.


5).
Tenk deg hvis matvarene ikke var pakket inn i plast på butikken. Slik som fisk, kjøttvarer, pålegg osv. Du ville vel ikke kjøpe en biff som var tuklet så mye med av så mange mennesker med skitne hender? Vel – det er jo slik med for eksempel epler. Alle har tatt på dem som du kjøper og putter i munnen. I tillegg blir ikke slik frukt stekt.


6).
Tenk deg at du er på et offentlig toalett: Du gjør deg ferdig på do, heiser opp buksa, knepper igjen smekken og tar på beltet. Deretter går du ut og vasker hendene (forhåpentligvis).


Nå har du overført dobakterier til bukselinningen, buksesmekken og beltet. Hvis du er riktig flink, så har du rettet på jakka og andre klær også før du gikk til vasken for å vaske hendene. Har du tenkt på det?


Bruk papirhåndklær når du tar i krana, setter på og stenger av vannet. Tenk også på at det kan være smitte på dørhåndtaket til dodøra.


7).
Og vi kan gjenta de største smittesprederne til det kjedsommelige:


• Offentlige/Fellestoaletter: dørhåndtak, toalettseter, spyleknappen på klosettet, vannkraner, såpestykker, lufttørkere, stoffhåndklær.• Telefoner- både stasjonære og mobil, tv-kontroll.

• Datamaskiner; tastatur og mus.

• Av- og på-knapper på buss/trikk – lysbrytere.

• Handlevogn i butikken.

• Betalingsterminaler og penger.

• Nærhet til andre mennesker, hold avstand.

• Flere?


8).
Har du vært på et hotell og skjært opp brød til frokost? Alle hotellets gjester har gjort det samme; de har tatt i det brødet du skal spise. Noen hoteller har et håndkle for å legge over brødet, som du kan holde i når du skjærer deg ei skive. Men ikke alle.


9).
Og sist men ikke minst: Jeg er glad for at Erna Solberg (min politiske meningsmotstander), har installert et «antivirusprogram» i Norge. Bruk det! Corona og hytte hører ikke sammen.

Ikke bare corona og hytte, men jeg har også en familie

Jeg skulle ha besøkt min mor på aldershjemmet nå. Men jeg er forkjølet. Nå er det jo ille nok med en vanlig forkjølelsessmitte der. Men hva om det kom inn et corona virus på en slik plass? Gamle og syke ville neppe overleve noe slikt. Jeg tenker jeg holder meg hjemme enn så lenge. Jeg skulle så gjerne ha dratt på hytta. Men corona og hytte hører ikke sammen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Andre innlegg

Abonner
Få melding
guest
(Vises ikke offentlig)
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x