Hjelp til å finne miljøvennlige turtriks på nettet

Personvernerklæring

Innledning

Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. 

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser. 

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

Hvilke personopplysninger har vi om deg?

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvilke tillatelser du gir oss, så har vi disse opplysningene om deg:

  • Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du oppretter en brukerkonto, som navn og e-postadresse. Du kan velge å gi oss mer informasjon om deg selv, som kjønn og bursdagsdato.  

 

  • Kommunikasjon: Informasjon du gir når du tar kontakt med oss, via kontaktskjema eller e-post. 

 

  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker vår nettside og app, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der. 

 

  • Profileringsopplysninger: Informasjon og antakelser vi lager automatisk basert på de andre opplysningene (nevnt ovenfor) vi har om deg, som dine preferanser og interesser og hvilke demografiske grupper du tilhører, med mindre du har motsatt deg dette.

Hva bruker vi personopplysningene til?

Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål: 

  1. Tilby nettside og app: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside og app til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside og app til hva vi tror du er interessert i.
  2. Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, bl.a. for å gi deg tilgang med brukernavn og passord og for å lagre din kontaktinformasjon. 
  3. Kontakt: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du tar kontakt med oss for å gi dine turtriks, som vi oppfordrer til på denne hjemmesiden. Det samme gjelder hvis du tar kontakt med oss  av andre grunner.
  4. Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle denne hjemmesiden. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
  5. Nyhetsbrev: Vi bruker din kontaktinformasjon for å sende deg nyhetsbrev, hvis du har abonnert på dette (foreløpig ikke i drift). 

Punkt skjer kun etter ditt samtykke. Du kan også motta nyhetsbrev dersom du ikke lenger har brukerkonto hos oss. Du kan når som helst melde deg av igjen på hvert eneste nyhetsbrev.

Hvem deler vi personopplysninger med?

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til oss, slik som IT-leverandører. Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern.

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.

Vi deler dine personopplysninger med andre kun etter ditt samtykke. 

Hvis vi overfører personopplysninger ut av EØS, sørger vi for å sikre personvernet gjennom inngåelse av kontrakter. Du kan be om mer informasjon eller en kopi av sikkerhetsmekanismene.

Vi kan for øvrig dele anonymiserte opplysninger med samarbeidspartnere for bl.a. markedsanalyser og tjenesteutvikling. 

 

Hvor lenge lagrer vi personopplysninger?

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. 

Hvis du har brukerkonto hos oss, sletter vi opplysningene når du sier opp brukerkontoen. 

Vi kan når som helst slette opplysningene hvis du ber om det.

Dine rettigheter

Du kan ha rett til å be oss om å:

  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.

 

  • Oppdatere dine personopplysninger.

 

  • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare. 

 

  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger.

 

  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss. 

 

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser. 

Cookies

Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt. 

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden. 

Send meg en melding

Hvis du lurer på noe, så kan du sende meg en melding på kontaktskjemaet.

Eller du kan sende en e-post til: epost@friute.no